Tarinoiden Makasiini

Tarinoiden Makasiini

Oululainen kauppias G.A. Snellman rakennutti torinrantaan suuren kolmikerroksisen siirtomaatavaramakasiinin 1800-luvun alussa. Makasiini on toiminut mm. vilja-aittana, sokeri- ja kahvivarastona sekä Kirjapaino Oy Kalevan paperivarastona.

Erään kuuluisan runoilijan väitetään 1800-1900-lukujen  taitteessa luoneen parhaat tekstinsä juuri Makasiinin portailla. ”Saisi edes kahvia” hänen kuultiin huudahtavan luomisensa tuskassa! Runoilijan toive toteutui ja tänä päivänä Kahvilamakasiini on myös paljon enemmän!

Tervetuloa viettämään tarinoiden tapahtumaa historialliseen Kahvilamakasiiniin! Alkuun nautitaan ehta oululainen menu. Ruokailun jälkeen ohjelmassa on Oulun alueen historian musiikillinen kokemusmatka Jani Outisen vetämänä. Tukkilaismiehen asuun sonnustautunut Jani kertoo hauskoja tarinoita Oulun alueen historiasta, tervan ja Oulujoen kulta-ajoista sekä kieltolaista sekä laulaa itse ja laulattaa myös kaikkia yhteisesti vanhojen aikojen hengessä.

 

Makasiinin oululainen menu
Leipäjuustosalaattia
Vihersalaattia
Makasiinin leipävalikoima ja voita
****
Siikapaistosta, kermaviilikastike TAI
Paahtopaistia pippurikastikkeessa
Perunoita
Juureksia
****
Kauden marjaleivos
Kahvia ja teetä

55€/hlö (sis. alv)


Ohjelman kesto ruokailuineen n. 2-3 tuntia. Minimiveloitus 10 henkilöä, maksimi 40 hlö. Toteutetaan ympäri vuoden. Suomi ja englanti.

Hinta sisältää

  • tilavuokra
  • ohjelma
  • ruokailu

Lisämaksusta

  • sauna
  • juomatarjoilu