Vierailu Poro-Panuman porotilalla

Vierailu Poro-Panuman porotilalla

Vietä kiireetön hetki porotilalla luonnon rauhassa selkosten keskellä.  Panuma on eteläisen poronhoitoalueen vanhimpia porokyliä ja erämaatila on ollut saman suvun hallussa jo seitsemän sukupolvea ja pihapiirissä asustaa porojen lisäksi myös poroisännän perhe useammassa polvessa. Panuman porotilalla on aina eletty porojen ehdoilla ja poromiestaidot opitaan jo äidinmaidossa. Panumaojan varrella sijaitseva porotila on autenttinen kokemus keskellä erämaata: pihapiiristä löytyvät suvun vanha maalaistalo, lukuisia aittoja, kota sekä savusauna.

Vierailu alkaa tutustumalla poroihin. Myös tie porojen sydämiin käy vatsan kautta – yhdessä ruokitaan poroja ja tehdään tuttavuutta lähemmin. Jokainen poro on persoona – ja onpa yksi poroista Suomen Presidentin nimikkoporo! Poroisännän tarinoinnin jälkeen siirrytään kodalle, jossa nautitaan talon omista antimista valintanne mukaan.  Ja luonnollisesti makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien marjat ovat omasta metsästä – kuinkas muutenkaan.

MENU

Savuporo- tai savukalatäytteisiä ruisnappeja

Poronkäristys ja perunamuusi lisukkeineen

Kahvia, teetä ja lätty Panuman oman hillon kanssa

 

Hinta 75 € / hlö

Hinta sisältää

  • tutustumisen porotilaan
  • mehuhetken
  • ruokailun

Minimiveloitus 10 hlö

Maksimiryhmäkoko 20hlö

HUOM!

Tilaisuus voidaan toteuttaa myös keittolounaalla (keitto sekä jälkiruoka) hintaan 55 € /hlö tai kahvitarjoiluna (kahvia, teetä  ja talon marjapiirakka) hintaan 40 €/hlö.

Ohjelman kesto 3-4 tuntia ryhmäkoosta ja menusta riippuen.

Kodalta löytyy myös paikallisia käsityötuotteita, joita voi ostaa halutessaan käteisellä ja kortilla.

Lisämaksusta:

  • Sauna. Yli satavuotta vanhoista hirsistä rakennettu perinteinen savusauna lämpiää vieraille. Lauteilla mahtuu 6 henkilöä kerrallaan.  Hinta 400 euroa. Hintaan sisältyy: pyyhkeet, pesuaineet ja pefletit. Myös talviuintimahdollisuus!
  • Kuljetukset Panumalle